Гръцката партия СИРИЗА направи извънредно изявление по повод струпването на туристи на българо-гръцката граница при „Промахон“. Опозицията настоява спешно да се отворят и други гранични пунктове, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Хоро на асфалта, плаж между колите, ритане на топка... Така чакат нашенци на Кулата

Репортажите на медиите, които всеки ден показват опашките от туристи на граничния пункт "Промахон", предизвикаха остра реакция от страна на опозиционната партия СИРИЗА.

В специално и извънредно изявление днес депутатът от опозицията Катерина Нотопулу критикува правителството на премиера Мицотакис за "безразличие" по отношение на готовността на граничния пункт "Промахон" да приеме туристите този сезон.

В изявлението се подчертава с остър тон, че нищо не е направено да се усилят екипите на граничния пункт и да се осигури бързо преминаване на туристите.

Кошмари на "Кулата": Опашки още от ранни зори. Колите не мърдат! ВИДЕО

"Правителството на Мицотакис се оказа рисково за туризма и за икономиката на Северна Гърция", заяви Нотопулу.

"Не може така да се процедира по отношение на туристите от балканските страни, които помагат на гръцкия туризъм в тези времена", цитира коментари в социалните мрежи кореспондентът на БНР.

Още преди месеци, съобщават от централата на СИРИЗА, партията е поискала да се отворят всички гранични пунктове и да се осигурят екипи за безопасно преминаване на туристите.

Очаква се скоро отговор от правителството на Гърция.

Снимка: БГНЕС