Задържан е един от извършителите на нападение по време на предизборно събрание вчера за представяне на кандидата за кмет на истанбулския квартал Кючюкчекмедже Азиз Йениай от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който говори днес на предизборен митинг на ПСР в град Текирдаг.

„Един от заподозрените, извършил въоръженото нападение вчера, беше заловен от полицията в Истанбул, които съвместно с Главната прокуратура на Истанбул извършват щателно разследването на това коварно нападение", заяви Ердоган, цитиран от турските медии.

По думите му в рамките на разследването ще бъдат разкрити и другите извършители на нападението, както и истинските поръчители.

Стрелба в Истанбул! Ранена е жена ВИДЕО

"Ние не позволихме и няма да позволим Турция да бъде въвлечена в среда на несигурност и безредици при никакви обстоятелства", заяви Ердоган.

Вчера нападатели с дългоцевни оръжия откриха стрелба в истанбулския квартал Кючюкчекмедже по време на предизборно събрание на кандидата за кмет.

В нападението една 32-годишна жена, която минавала наблизо, бе тежко ранена, а нападателите избягали с автомобил, информираха турските медии. На мястото на нападението са били открити 17 изстреляни гилзи.