Най-малко 137 украинци загинаха от началото на руската офанзива, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски. "137 герои, наши съграждани загубиха живота си", съобщи украинският лидер във видеообръщение, публикувано на сайта на украинското президентство. По думите му 316 украинци са ранени при сраженията.

Зеленски изтъкна, че макар Русия да твърди, че поразява само военни цели, цивилни обекти също са били ударени. "Те убиват хора и превръщат мирни градове във военни цели. Отвратително е и никога няма да го забравим", заяви украинският президент. 

По думите му, в навечерието на руската офанзива срещу Украйна в Киев са проникнали групи за саботаж, състоящи се от руски войници.

Втори ден на руската инвазия, бомбардират Киев

"Получихме информация, че групи за саботаж на врага са проникнали в Киев", каза Зеленски. Украинският лидер призова жителите на Киев да са бдителни и да спазват въведения в столицата комендантски час.

Украйна е оставена сама срещу Русия, заяви Зеленски.

"Кой е готов да се сражава заедно с нас? Не виждам никого. Кой е готов да даде гаранции на Украйна за членство в НАТО? Всички се страхуват", каза Зеленски във видеозапис, публикуван в социалните мрежи от украинското президентство.

"Ще остана в столицата", категоричен бе Володимир Зеленски. "Семейството ми също остава в Украйна. Според информация, с която разполагаме, врагът ме е обозначил като мишена номер 1. А семейството ми е мишена номер 2", заяви украинският лидер.

Руски десантчици превзеха летището в Киев ВИДЕО