Силно земетресение от 6,3 по Рихтер удари границата между Турция и Сирия, предаде Ройтерс. Епицентърът е на 9 км от град Антакия - един от най-тежко пострадалите при предишните трусове, на 13 км от Хатай и на 75 км от Латакия, Сирия. Дълбочината му е 2 км.

За 10 минути има над 1000 коментара на хора, които са го усетили силно и са много изплашени. Според някои от тях има разрушени сгради.

Според CNN Turk природното бедствие е засегнало района на Хатай. Журналистите на телевизионния канал бяха в този момент в палатковия град. Сгради са се срутили в резултат на земетресението, казаха те.

„Земята се изплъзна изпод краката ни. Тресеше се невероятно, имаше много силно земетресение. Не беше като вторичен трус”, сподели впечатленията си кореспондентът Бусе Девирен .

Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (AFAD) на Турция съобщи, че трусът е бил с магнитуд 6,4 по Рихтер.

Малко по-късно съобщи и за вторичен трус с магнитуд 5,8 по Рихтер, който се е случил в 20:07 ч. местно време. Още 5 земетресения с магнитуд от 3,6 до 3,8 са станали в рамките 50 минути след първото силно.

Очаквайте подробности!

Ново ВИДЕО на гигантския тектоничен разлом в Турция шокира Мрежата