Шофьорка, чиято кола била открадната, намери хитър трик, с който да си я върне обратно.

Джо Кумбс била с разбито сърце, когато една сутрин се събудила и видяла, че Land Rover-а ѝ липсва. Лондончанката винаги паркирала на защитен частен паркинг.

Тя решила да не чака полицията да открие возилото ѝ, затова взела нещата в свои ръце. За целта тя използвала телефонът си и GPS тракер.
 
Джо си спомнила, че застрахователната ѝ полица идва с GPS тракер, инструмент, който изчислява милите, които се изминават всеки месец.
 
„Видях, че колата ми е взета в 04:34 часа, карана на една миля. Паркирана за 40 минути. Карана отново още една миля и отново е паркирана. Това продължи няколко пъти, докато накрая не беше паркирана на 2,9 мили от дома ми,“ казва тя.

„Отново се обадих в полицията. Казаха ми да си взема ключовете и да отида да взема колата. Мислех, че ще дойдат, но не, очевидно щеше да е по-бързо, ако го направя сама,“ допълва жената.
 
Крадците дори сменили номерата на колата, но тя знаела, че е нейната.
 
След като успява да „открадне“ Rover-а си от крадците, Джо е изключително горда и доволна от себе си. Тя все пак взима и мерки. Купува си заключващо волана устройство за по-голямо спокойствие.

Броят на откраднатите превозни средства в Обединеното кралство се е увеличил с 3% през 2021 г., според данните на Агенцията за лицензиране на водачи и превозни средства.
 
Полицията съобщава, че 48 400 превозни средства са откраднати за годината - в сравнение с 46 800 през 2020 г.

Превод: GlasNews.bg