Ужасяващо престъпление в Саксония: В Гросресдорф случаен минувач откри тежко ранено 16-годишно момиче близо до гаражи. Малко по-късно тийнейджърката почина в болницата.

Според информация от служителите на реда, в сряда около 15:45 часа е бил повикан полицейски екип от свидетел, който е съобщил за силни писъци, идващи от гаражна кооперация, а момиче е кървяло.

Източник: bild.de

Няколко минути по-късно на посочения адрес пристигнали патрулни. „Там намерихме млада дама на 16 години с животозастрашаващи насилствени наранявания, която беше в безсъзнание. Лекарите от линейката са успели да я съживят на място“, каза говорителят на полицията Кай Сибенойгер.

Пострадалата е приета по спешност в болницата, но нараняванията са толкова сериозни, че малко по-късно тийнейджърката умира.

Междувременно полицията незабавно започнала оперативно-издирвателни мерки за установяване на самоличността на нападателя с помощта на кучета-снайперисти. Според BILD очевидец казал, че неизвестно лице е наръгало жертвата с нож.

Кай Зибенойгер обаче не потвърди тази информация. „Предполагаме насилствено престъпление. Мотивът е неясен, обстоятелствата са предмет на разследване“, каза той.

Както се съобщава, починалата е от Саксония, засега не се знае нищо за националността на извършителя.

Превод: GlasNews.bg