Хаос, километрични опашки за чекиране, отменени полети, затруднения при обработката на багажа, мръсотия и изнервени пътници... Това е в момента летището в Амстердам, разказаха пловдивчани, които са излизали повече от час от него, а цели 4 часа са им били необходими, за да влязат до проверката.

"Опашката извън летището е дълга 3 км, без преувеличение! Такова нещо не съм виждал, въпреки че имам доста опит в летенето", сподели за GlasNews един от сънародниците ни. 

За истинския ад по европейските летища не чуваме за първи път. Очевидно летищните оператори, закрили много работни места по време на пандемията, сега, когато броят на пътниците достигна почти 90% от нивата преди ковидкризата, изпаднаха в абсолютен колапс. Неприятните изненади за пътниците нямат край, а търпението на хората започва да се изчерпва. Липса на персонал и стари машини отменят десетки полети, а в същото време не само пътниците, но и летищните служители са на предела на търпението си и заплашват със стачки. 

Дали временни служители, наети от чужбина, ще стопират донякъде хаоса на европейските летища, предстои да разберем. А дотогава... въоръжете се с търпение, вода и биволски нерви, за да изтърпите това, което виждате на снимките: