64-годишна монахиня е задържана по обвинение в извършване на непристойни действия спрямо 14-годишно момиче в един от социалните домове на католическата църква в Буенос Айрес.

Адвокатът на обвиняемата потвърди в четвъртък, че клиентката му – "сестра Марина", е била арестувана от полицията. Тя остава задържана по заповед на прокурора Марсело Фуензалида де Сан Исидро, предава испанското издание "20minutos"

Оттук-нататък трябва да видим в каква посока ще поеме случая и дали ще се появят и други момичета от дома, които да свидетелстват срещу сестра Марина. Това ще е от основно значение за предстоящия процес, заяви адвокатът.

Местни медии съобщават, че непристойните действия са от 2020 г. и били извършени в един от социалните домове на Църквата. Посегателствата били в кухнята и в складово помещение, където монахинята опипвала 14-годишната обитателка на дома, а също и я наблюдавала, докато била гола.

От социалния дом, в който работи монахинята, изразиха своята безусловна подкрепа за нея и определиха като „непоправимата вреда“, която тази новина представлява за тях.