Часове преди погребението на кралица Елизабет II, която стана най-дълго управлявалия монарх в Европа, Бъкингамският дворец пусна последния официален портрет на Нейно Величество, на който кралицата в светлосиня рокля се усмихва на камерата. Тя е заснета в замъка Уиндзор през май тази година в навечерието на платинения юбилей от управлението на кралицата, пише Metro.

На снимката монархът позира, носейки любимата си перлена огърлица от три нишки и брошки с аквамарин и диаманти, носени отделно. Последните са подарък от баща й Джордж VI за 18-ия рожден ден на принцесата през април 1944 г.


Снимка на кралицата, направена през май 2022 г Twitter

Двете арт деко бижута, едно под друго, са изработени от Boucheron от овални и кръгли диаманти и аквамарини.

Кралицата също е заложила на обеци с перли и диаманти. Това изглежда са същите обеци, които принцесата на Уелс носеше четири пъти миналата седмица, за да присъства на траурните събития.

Изображението е направено от фотографа Ranald McKechnie, който също така засне възпоменателен портрет на кралицата, публикуван, за да отбележи началото на националните празници по случай нейното 70-то управление. Страната отбеляза платинения юбилей само три месеца преди смъртта на Нейно Величество.

Превод: GlasNews