Действително има недостиг на някои стоки, но в медиите се преувеличава за празните рафтове в супермаркетите. Това заяви читател на GlasNews.bg, който работи до Леоминстър - малък град край Херефорд.

Празни ли са рафтовете?

"Малко храни липсват в магазините. Ако има празни рафтове, те са 3-4, което за голям супермаркет е нищо.", разказва Йордан.

Според него в двете големи вериги супермаркети в градчето - Morrisons i Aldi, нямат проблеми на този етап със зареждането, с много малки изключения.

"Реално, ако не консумираш точно тези липвсващи стоки, няма как да разбереш, че липсват в магазина.", коментира той.

Недостиг на гориво

Той твърди, че що се отнася за кризата с горивото, тя е налице.

"С горивото е много трудно. Повечето бензиностанции са наложили ограничения - или до 30 паунда на зареждане, или до 20 литра. То на практика е едно и също, защото литърът гориво е върви около 1,4 паунда. И все пак има големи опашки. А някои обекти вече дори не работят.", разказва още той.

По думите му, някои шофьори са прибягвали до трикове при зареждането, за да напълнят резервоарите. Те зареждали максимума, а когато си тръгвали и опашката не е била километрична, те отново се нареждали и така за около час те зареждали вече желаното то тях количество.

Работа

Проблемите с шофьорите на камиони също са реални.

"Говори се, че цените на стоките ще започнат да се покачват, а Коледата ще бъде много "по-скъпа" за британците заради липсата на шофьори.", посочва пловдивчанинът.

След 1 октомври обаче ще се задълбочи кризата с работниците в много сфери. Ограниченията след Брекзит спират много хора за работа на Острова.

"Преди от фермите есента стотици работници се връщаха по родните места и до седмица нови вече бяха пристигнали. Сега не е така. Въобще няма такъв поток.", добавя той.

"Може да прозвучи странно, но много англичани тепърва разбират последиците от Брекзит, а това е само началото.", завършва Йордан.