Ирландски барман бе обявен за истински джентълмен след благородната си постъпка към един от клиентите.

Младежът бил на смяна в кафе бар "Пайнс" в Дъблин, когато един от посетителите решил да си тръгне. Мъжът бил в инвалиден стол, затова служителят решил да го изпрати до изхода.

Когато двамата стигнали до вратата обаче видели, че навън вали като из ведро. Франки не искал клиентът му да попадне в окото на бурята, затова решил да му помогне - извадил един от големите чадъри, с които предпазвали масите и с него ескортирал мъжа до дома му.

Благородната постъпка е заснета от един от другите любители на бирата, които по това време се намирали в заведението.

На кадрите може да видим двамата, които бавно, бавно вървят, предпазвани от чадъра. Видеото, разбира се, се озовава в мрежата, а в нета потребителите са възхитени от постъпката на бармана, който не се притеснил да повърви, но да помогне на човек в нужда.

Това далеч не е първият случай, при който служители на заведения помагат на своите клиенти. На другия край на света - в САЩ, барманът Макс Гутерез помага на момиче, което е притеснявано от нахален ухажор.

Мъжът вижда, че Тринити не изглежда добре и й написал бележка да му даде знак, ако се чувства заплашена. Жената бързо се възползва от предложената помощ, а Макс се намесил. Не след дълго Тринити се връща в бара, за да му благодари за човешката постъпка.

Пободни истории показват, колко малко е нужно понякога, за да направим някого щастлив.

Превод: GlasNews.bg