Бившият капитан на английския футболен отбор и бивш полузащитник на Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм дойде да се сбогува с Нейно Величество в Уестминстър Хол, а преди да се приближи до ковчега на кралицата, той изчака 12-часова опашка, извила се от други поданици на монарха, съобщава Deadline.

Бекъм, който е една от най-разпознаваемите фигури във Великобритания, облече костюм, пелерина и шапка и докато стоеше на опашката, общуваше с футболни фенове, раздаваше автографи, не отказваше селфита, а също така яде чипс и понички с други хора.

Самият Бекъм съобщи, че той е на опашката от 2:15 сутринта.

Видеозапис от множество камери показва Дейвид, който се е срещал с кралицата няколко пъти по време на нейното 70-годишно управление, да избърсва сълза, когато влиза в стаята с ковчега. Бекъм навежда глава и затваря очи за момент.

През 2003 г. Дейвид получи OBE за заслуги към футбола от Кралицата през 2003 г. Той често казваше, че е горд да пее "God Save the Queen" преди мачове с Англия.

Освен това семейство Бекъм е приятел с по-млади представители на кралското семейство. По-специално, двойката беше поканена на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън през 2011 г.

Междувременно опашката от желаещи да се сбогуват с кралицата не намалява. Времето за чакане е 12-14 часа, а задната част на опашката се простира на изток от столицата, криволичейки покрай световноизвестния Тауър Бридж и отвъд него. Освен това Maxar Technologies публикува сателитни снимки, които показват, че опашката се вижда дори от космоса.

Кралица Елизабет II почина на 8 септември в имението Балморал. След раздялата в Единбург ковчегът с тялото на монарха беше отнесен в Бъкингамския дворец, а след това в Уестинстър Хол. В навечерието на погребението, насрочено за 19 септември, в главната резиденция на британските монарси ще се проведе гала прием с участието на световни лидери, посланици и членове на други кралски семейства. Принц Хари и Меган Маркъл няма да присъстват на събитието.

Превод: GlasNews