Това ще остане в историята като един от най-големите провали на британското министерство на отбраната. Лидерът му Бен Уолъс попадна на въдицата на двама руснаци – телефонните шегаджии Вован и Лексус (Владимир Кузнецов и Алексей Столяров). Те се обадиха на англичанина под прикритието на „украински министър-председател Денис Шмихал“. И Уолъс, без да усеща мръсния трик, по време на видеоконференцията започна да излага една след друга военни тайни.

Например за това, че неговата страна не е против да помогне на Украйна за получаване на ядрени оръжия.

Или че британците са изпратили над четири хиляди противотанкови управляеми ракети (ПТУР) в Киев.

Днес Вован и Лексус представиха следния фрагмент от разговора с Уолъс - за перспективите за влизане на Украйна в Северноатлантическия алианс.

„Разбира се, ние сме тъжни [поради факта, че Украйна все още не е в Алианса — ред.]“, призна министърът. - Великобритания беше една от страните, които искаха вие [украинците] да се присъедините към НАТО.

Според Уолъс това е възпрепятствано от „присъствието на цели тридесет страни членки в Алианса“:

„Не е толкова лесно да накараш всяка страна да каже „да“, отбеляза британецът в интервю с шегаджиите.

„Винаги сме искали да се присъедините към НАТО, поради което изпращаме при вас нашите военни специалисти през последните пет години, за да можете вие ​​[украинците] да стигнете до правилния етап“, заключи Уолъс.

Това не е последното видео от срамния документален трилър, чиито автори са Вован и Лексус – шегаджиите обещават да зарадват феновете с новите разкрития на Уолъс в съвсем близко бъдеще.

Британското министерство на отбраната изпрати искане до YouTube да премахне видеото от разговора между шефа им и руските шегаджии, съобщи РИА Новости в сряда, 23 март. Британското министерство на отбраната казва, че разговорът е редактиран и съдържанието му може да навреди на националната сигурност на Обединеното кралство.

Руснаците Вован (Владимир Кузнецов) и Лексус (Алексей Столяров) стигнаха до шефа на британския отдел за отбрана Бен Уолъс. Един от тях се представи като украинския премиер Денис Шмигал. Обаждането беше чрез видеоконферентна връзка и продължи около 10 минути, преди британският министър на отбраната да се усъмни и да прекрати връзката.