Британският премиер Борис Джонсън получи днес първата си доза от ваксината на AstraZeneca и призова хората да последват примера му, като каза, че „нищо не е усетил”.

56-годишният Джонсън бе ваксиниран в същата болница, където миналата година лежа в интензивно отделение в тежко състояние, след като се бе заразил с коронавируса. Впоследствие той сподели, че се е чувствал толкова зле, че имало планове как да бъде съобщено за смъртта му.

„Буквално не усетих нищо. Беше много добре, много бързо”, каза днес Джонсън след инжекцията в лондонската болница „Сейнт Томас”.

„Когато всеки от вас бъде уведомен да отиде да се ваксинира, моля ви отидете и го направете. Това е най-доброто нещо за вас, най-доброто нещо за вашето семейство и всички останали”, каза британският премиер.

Британските здравни власти обявиха днес, че за денонощие в Обединеното кралство са били поставени рекордните 660 276 дози. По официални данни 26 264 000 британски поданици са получили първа доза от ваксината, а 2 011 000 са получили и двете дози.