На руския олигарх Роман Абрамович на практика беше забранено да живее във Великобритания. Това съобщава таблоидът Daily Mail. Предполага се, че на британските имиграционни служители е казано да попречат на бизнесмена да се установи в Обединеното кралство.

„Малко вероятно е на 55-годишния мъж някога отново да бъде разрешено да живее в Обединеното кралство. Служителите на имиграцията са инструктирани да попречат на Абрамович, който притежава имение на стойност 125 милиона британски лири близо до двореца Кенсингтън, да се установи в Обединеното кралство.

Според таблоида, случаят на Арбрамович се следи и от отдела за специални въпроси на Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство. Високопоставен източник каза, че всеки опит на олигарха да кандидатства за постоянна виза със сигурност ще бъде отхвърлен.

По-рано медиите съобщиха, че в средата на декември 2021 г. Абрамович е получил португалско гражданство. Олигархът успя в това благодарение на „Закона за връщането“, който позволява на потомците на сефарадските евреи, изгонени от страната през Средновековието, съобщава RT . След като Ройтерс съобщи, че португалското правителство ще провери законността на гражданството на Абрамович. Говорител на олигарха заяви, че приветства решението.

Превод: GlasNews