Депутатът на полския Сейм от съюза на евроскептиците и националистите "Конфедерация" Гжегож Браун заплаши министъра на здравеопазването на Полша Адам Недзелски с обесване. Според парламентариста началникът на министерството трябва да бъде изправен пред съд за увеличаване на смъртността от коронавирусна инфекция, както и за броя на опитите за самоубийство сред подрастващите.

Полският депутат заяви, че министърът определено ще бъде осъден, когато републиката отново стане силна и велика, и ще бъде осъден на смъртно наказание.

След подобно изявление депутатът беше отстранен от заседанията, а шефът на Министерството на здравеопазването поиска Браун да бъде наказан по-строго.

„Очаквам драстични сурови мерки от Президиума на Сейма. Напоследък само се кима с глава, че се случват скандални неща, но няма стъпки. Изключването на г-н Браун от дебата не е достатъчна мярка“, цитира РИА Новости думите на Недзелски.

Преди година Браун се обърна към министъра на здравеопазването на страната, който тогава беше Лукаш Шумовски, и също го заплаши с бесило, но този път заради налагането на карантина.