Гризачи бяха заснети да обикалят рафтовете в хипермаркет в Лондон. Животните попаднали в обектива на фотограф, който влязъл във веригата Сейнсбъри, за да си напазарува.

На витрината за тестени изделия обаче го чакала неприятна изненада. Плъхове обикаляли по полупразните кошници с кросани, а след като се сепнали от човешкото присъствие, се скрили зад металните рафтове с мляко.

След като видеото е разпространено в мрежата, говорителят на веригата заявява, че мигновено са взети мерки и са извикани специалисти против гризачи. От Сейнсбъри се извиняват за допуснатата ситуация и добавят, че ще направят всичко възможно проблемът да бъде решен в най-скоро време.

Разходката на плъховете е посрещната с доза притеснение и откровено отвращение от потребителите на мрежата. Клипът е споделен и гледан хиляди пъти, а реакциите на потребителите са еднозначни.

Това не е първият път, в който представители на вида посещават хранителни магазини в страната. Преди месец подобен клип е заснет в магазин в Манчестър.

Такива нарушения може да доведат до сериозни глоби за веригите. През 2017 година компанията Асда е глобена с 300 000 паунда след като представители на санитарната служба откриват мъртъв плъх, насекоми и гниещи плодове в част от техен обект.

Превод: GlasNews.bg