Първи арести за падането на лифт в Италия, където загинаха 14 души. След часове на интензивен разпит, трима души са били задържани.

Сред тях е и 56-годишният собственик на компанията, която управлява лифта край езерото Лаго Маджоре, както и главният инженер, съобщава Труд. Срещу тях са повдигнати обвинения за причиняване на множество убийства и нехайство.

Петгодишно дете e единственият оцелял от трагедията край Стреза

Според следствието, те са знаели от седмици, че спирачната система има проблем, но не са взели мерки, за да бъде отстранен. Аварийната система за спиране не се е задействала, защото умишлено е била блокирана, обясни прокурорът.

В неделя по време на движението на лифта от езерото Маджоре в Италия до връх Мотароне, кабинкова линия се срути от 20-метрова височина. В инцидента загинаха 14 души, включително поне две деца.

По време на инцидента в кабината на лифта е имало 15 души, оцеляло е само петгодишно дете, което е в тежко състояние в медицинско заведение. В резултат на трагедията то загуби своите родители, брат, прадядо и прабаба - граждани на Израел.

Броят на жертвите от кабинковия лифт расте! Вадят тела изпод останките