В Полша полицията задържа украински гражданин, който е признал за убийството на жена си и децата си. Говорителят на Окръжната прокуратура в Познан, прокурор Лукаш Вавжиняк, говори за това в коментар на портала Ukrinform.

По думите на задържания той е посегнал на живота на членове на семейството си в нощта на 13 срещу 14 ноември. По време на разпита той заявил, че първо удушил жена си, а по-късно, когато една от дъщерите се събудила, решил да убие и децата.

„Твърди, че съпругата му се оплакала, че злоупотребява с алкохол, не работи и има дългове, така че той решил да я убие“, каза Вавжиняк.

Заподозреният твърди, че след убийството е прекарал няколко дни в същата къща с телата на жена си и децата си. По-късно, на 18 ноември, той решава да признае престъплението си, като се обръща към охраната на един от търговските центрове в Познан. След това мъжът е задържан.

Прокурорът отбеляза, че украинецът е изправен пред доживотен затвор. Случаят му е под контрола на генералното консулство на Украйна във Вроцлав.

Според журналисти убийството е извършено в град Пущиково, недалеч от Познан. От 2019 г. там живее семейството, състоящо се от 42-годишен мъж, 29-годишна жена и две деца на 1,5 и 4,5 години. Според полските власти семейството се смятало за проспериращо.