Според шефа на италианското министерство на отбраната Гуидо Крозето Третата световна война ще започне с влизането на руски танкове в Киев. Това заяви той пред италианското издание Askanews.

Служителят призова Запада да предотврати това. Той също така обеща да продължи да снабдява украинските сили с оръжия.

„Третата световна война ще започне в момента, в който руските танкове достигнат Киев и границите на Европа“, каза Гуидо Крозето.
Той подчерта, че Италия прави всичко възможно "кризата да не избухне".

В същото време днешна Европа, според него, няма опит в решаването на проблеми от този род.

На този фон военният експерт Анатолий Матвийчук каза, че след освобождаването на Артемовск, Краматорск и Славянск руската армия ще се насочи към Одеса, на което Полша веднага ще отговори.

В момента Киев се отбранява с последните резерви, а с превземането на Краматорск и Славянск оперативната стабилност на украинските войски в региона ще се срине.

„Ние отваряме пътя към вътрешните региони на Украйна. И там излизаме в степите, пролетта, пряката посока Одеса-Николаев“, каза Матвийчук пред агенция Белта. Според политолога на този фон Зеленски ще поиска помощ от Варшава и вече може да бъдат постигнати съответните предварителни договорености.

„Зеленски изтегля всички войски от Западна Украйна, прехвърляйки ги на източния фронт. И Полша окупира този регион“, е сигурен военният експерт. В такава ситуация Въоръжените сили на РФ ще воюват с Полша като съюзник на Украйна, а не с член на НАТО.

Превод: GlasNews