Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че утрешният ден ще остане неработен за жителите на руската столица, въпреки че въоръженото противопоставяне на главния път към града приключи.

В ранните часове на бунта на наемниците от частната армия "Вагнер" Собянин беше обявил понеделник за неработен ден за повечето хора в Москва от съображения за сигурност и ги помоли да си останат по домовете.

Подоляк: Пригожин унижи Путин и държавата


Решението беше взето в момент, когато силите на Вагнер напредваха в конвой към Москва с мисия да свалят руското военно ръководство. Това предизвика опасения за опасност от сражения между наемниците, водени от олигарха Евгений Пригожин и редовните въоръжени сили на Русия. града бяха изградени контролно-пропускателни пунктове и затворени пътища, пише БТА.

Евгений Пригожин напуска Русия

Бунтът беше драматичен, но краткотраен. Пригожин се оттегли, след като сключи сделка с Кремъл, според която той се премества в Беларус в замяна на това, че Москва се отказва от преследването му.

Говорителка на Собянин потвърди рано днес, че взетото от него решение все още е валидно и че понеделник ще остане почивен ден.

Жители на Ростов на Дон скандираха "Вагнер!" и аплодираха войниците