Футболния сблъсък между Англия и Шотландия ще се състои тази вечер, а зрелището вече е разделило едно щастливо семейство на две.

Всяка от четиригодишните близначките Бриар-Роуз и Аурора ще вика за един от двата отбора. Идеята става възможна не без намесата на техните родители Карън и баща им Конър.

Семейството е обединило два от народите на Острова. Майката е от Шотландия, а таткото е англичанин. Техните дъщерички са родени в Англия, но днес живеят в родината на Карън.

След началото на Еропейското всеки от младите родители вика за своята страна. Идеята им, да привлекът близначките към футболното фенство, идва след като отборите изиграват първите си мачове на турнира.

“Мислех, си че ще е забавно, те са толкова идентични и е странно да видиш как подкрепят различни страни”, разказва Карън.

Изборът на момичетата е доброволен, разбира се. Бриар-Роуз избира Шотландия, просто защото екипита на отбора са в любимия й син цвят. Багрите, които харесва Аурора са розовите, а за нея елементи от екипировката на Англия са сходни, нова предопределя зад кой отбор ще застане тя.

Майка им допълва, че двете са се забавлявали изключително докато подготвяли дрешките, които ще гледат мача.

Въпреки, че близначките нямат и ни най-малка представа от футбол, всяка от тях държи нейният тим да излезе победител.

Карън споделя, че се опитват да им обяснят същността на събитието, но близначките простичко наричат противопоставящия се отбори "синия" и "розовия" и желаят успеха на своя фаворит.

Ситуацията обаче изкарва на преден план техния характер. По който си приличат, както и по външния си вид.

Колкото до техните родители, те също се вълнумват за изхода на днешния мач. Конър е сигурен в победата на любимата с и Англия, при това с преднина 2-0. Нетовата половинка съъщо желае успен, но признава че  очаква възможно най-лошия изход на двубоя, а именно загуба на Шотландия.