Конвоят на свободата, който тръгна от Канада и стигна Европа, скоро ще дойде и в нашата страна. Недоволните се организират в социалните мрежи.

В Канада столицата на страната Отава е парализирана повече от седмица, след като водачи на камиони блокираха града и моста, който свързва държавата със САЩ. Там недоволството е срещу задължителната ваксинация и ковид сертификати.

Протестен конвой от около 500 автомобила и кемпера пристигна и в Брюксел. За разлика от Канада, в Европа протестът е заради поскъпването на живота и инфлацията.

В България конвоят се очаква до дни. В него най-вероятно ще се включат стотици хора с коли и тирове. Те са водени от социалното напрежение - растящите цени на електроенергията, поскъпването на хранителните стоки и услугите, както и инфлацията. Очакванията са да парализират движението в големите градове и да блокират клчючови пътни връзки в страната.

В мрежите постовете, свързани с протеста на Конвоя на свободата събират хиляди харесвания и последователи. Стотици заявяват намерение да участват в евентуални протести срещу властта.