Въпреки факта, че принц Чарлз стана крал Чарлз III преди по-малко от седмица, той вече даде да се разбере, че не може да се похвали със спокойствието и сдържаността, присъщи на покойната му майка. Вече два пъти монархът даде воля на емоциите си публично, като и в двата случая това беше свързано с химикалки, пише People.

И така, на 13 септември кралят, заедно със съпругата си Камила, пристигнаха в замъка Хилсбъро в Белфаст, Северна Ирландия, но посещението им беше помрачено от малък инцидент.

Правейки запис в книгата на посетителите на замъка Хилсбъро, кралят първо записва грешна дата и след това кипна: "Боже, мразя това... Не мога да понасям това проклето нещо. Всеки проклет път."

Причината за вълната от емоции беше химикалка, изтекла в ръцете на монарха. Подавайки я на жена си, той видя, че ръцете му са мръсни. Кралят и кралицата се опитаха да изтрият мастилото, а Чарлз е видимо нервен, докато Камила остава спокойна. След това друга писалка беше донесена на кралицата консорт, за да завърши подписването.

Всичко това се случи само няколко дни по-късно, след като Чарлз имаше друг инцидент. Това се случи на Съвета по присъединяване, където направи официалното си обявяване в държавните апартаменти на двореца Сейнт Джеймс в Лондон в събота.

Чарлз се качи да подпише Декларацията за присъединяване и изглеждаше разочарован, че на малката масичка, която едва побираше голяма папка с документи, имаше и поставка за химикалки и бутилка с мастило. Той даде знак на асистентите да махнат предметите от масата, но те просто ги преместиха от другата страна.

След като документите бяха поставени за по-лесно подписване, Чарлз отново даде знак на асистента да премахне таблата с химикалки от масата, за да получи повече място.

След това принц Уилям трябваше да поиска връщането на неговите инструменти за писане, тъй като Чарлз взе писалката със себе си.

След краля, прокламацията беше подписана от кралицата Камила, настоящия министър-председател Лиз Тръс и други високопоставени лица, включително архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби.

Превод: GlasNews