В британския град Хоршам, който се намира на двадесет километра южно от Лондон, лисиците прогризват спирачните маркучи на автомобили. Животните също повреждат окабеляването, така че ремонтът на колата е много скъп за собствениците - понякога цената достига девет хиляди паунда. Според County Times около тридесет коли вече са повредени в един от кварталите на града.

Кошмарът за жителите на района започна преди около шест месеца. И не са само повредените коли. След като приключат със злосторничеството, животните напускат тротоара в кошмарен вид - хората трябва да заобикалят изпражнения и зловонни локви. Изглежда, че лисиците повръщат от спирачната течност, която попадне в устата им. Защо те продължават да гризат спирачните маркучи, все още е загадка.

Някои експерти по дивата природа смятат, че лисиците ловят гризачи и повреждат автомобилите случайно. Други предполагат, че животните харесват миризмата на спирачна течност.

Жителите на Хоршам се обърнаха към фонда за хуманно отношение към животните, за да помогнат за справяне с нашествието на лисиците. Но оттам им отговориха, че могат да се намесят само ако някой "обиди" червените хищници, но не и по друг начин. Междувременно шофьорите се опитват да спасят колите си от щети, като ги покриват с брезенти.

Превод: GlasNews.bg