Бившият германски канцлер Ангела Меркел коментира за първи път треперенето, което многократно отбелязваха медиите по време на изявите на политика през 2019 г.

Това се случи за първи път в Индия, по време на официално посещение. Тя трябваше да слуша два национални химна, докато седи, а не стои, както изискваше протоколът.

Същото се случи и в Китай: политикът трябваше да седне на стол.

Третият път се случи на прием, по време на посещението на министър-председателя на Финландия.

В интервю за репортери на телевизионния канал Phoenix Меркел каза, че тази година е била изключително трудна за нея и е трябвало постоянно да се справя със стреса.

Меркел е добре, но за пореден път слуша химна... седналаУтре канцлерът навършва 65 години

Тя призна, че е била много тъжна заради смъртта на майка си, буквално е била „изтощена“ от тази загуба, която я засегнала повече, отколкото жената си е мислила.

Втората причана е стресът от ограничението в пиенето, което политикът практикува по това време.

Меркел проговори за тремора си: Трябва да живея с това известно време... ВИДЕО

В крайна сметка, според нея, било намерено решение, което й позволило да не обръща внимание на здравословните проблеми. Просто й бил даден стол.

„Слушах химна, докато седях. След това се почувствах по-добре“, обясни тя какво се случи в Пекин.

Също така, в разговор с телевизионни репортери, тя говори за инцидента през 2007 г., който се случи на първата среща с руския президент в Кремъл.

Меркел каза, че Путин я е попитал дали има проблем с кучета, след което той "ми даде ей такова голямо куче играчка".

И наистина, след нападението на куче през 1995 г. политикът имала проблеми с общуването с тези животни. Тя се пошегува, че смелостта й като канцлер на Германия можела да секне заради кучето.

През същата година в Сочи, докато общуваше с Путин, Меркел се уплаши от лабрадора на президента - Кони, който случайно се втурна в офиса. Канцлерът се уплаши, а медиите писаха, че този епизод е нагласен нарочно.

Превод: GlasNews