Около полунощ в петък полицията в Хамбург се опита да спре парти, включващо приблизително 4000 души.

 

Това са били предимно млади хора, които се събрали в градския парк. Събитието било "подкрепено" от топло лятно време, навсякъде от високоговорителите се чувала музика, някои донесли барбекюта, както и много бира. Тъй като нивото на алкохол в кръвта се повишавало, настроението също се подобрявало. Участниците в партито, изглежда, били напълно забравили за пандемията.

 

„Много добре разбирам, че младите хора наистина искат най-накрая да излязат от къщи. Все още обаче сме в пандемия и сред младите хора почти никой не е ваксиниран", разкри полицай пред bild.de.

 

Сто полицаи пристигнали на мястото, за да разчистят парка. Това обаче не било лесно. Младежите не искали да напуснат партито.

 

Според полицията много пияни младежи са се облекчили в храстите и миризмата на марихуана е била във въздуха. Служителите на реда се разходили из градския парк с призиви хората да се държат на разстояние, но ситуацията постепенно излязла извън контрол. Някои млади хора оказали съпротива.

 

Според говорител на полицията възникнали сблъсъци между полицията и участниците в партито. Съобщава се, че на мястото са пристигнали линейки. Освен това служителите били засипани с бутилки. Трима полицаи получиха леки наранявания. Няма съобщения за арести. Към 01:15 ч. полицията най-накрая "изчистила" парка.