Двама германски туристи са разследвани за непредумишлено убийство след фатална катастрофа на лодка на италианското езеро Гарда, при която мъж и жена са загинали. 

Трагичният инцидент с 37-годишният Умберто Гарзарела и 25-годишната Грета Недроти е станал през нощта между събота и неделя. 

Тялото на мъжа е било намерено на лодка в неделя сутрината, докато трупът на жената е бил изваден от водите на популярното езеро.

Съобщава се, че издирването на Грета е започнало, след като на лодката близо до тялото на мъжа са намерени дамски дрехи.  Свидетели твърдят, че единият крак на жената е откъснат, а мъжът е претърпял тежка коремна травма, пише mirror.co.uk.

Прокурорът от Бреша е разпоредил аутопсия на телата на жертвите. Двама германци на 52 години са разследвани за двойно непредумишлено убийство и неоказване на помощ, съобщава италианската информационна агенция Ansa.

Някои местни жители твърдят, че мъжете са били забелязвани да ядат и пият в ресторант в Сало, най-големият град на западния бряг на езерото Гарда. 

Според туристите от Мюнхен са казали на следователите, че не са забелязали нищо, защото е тъмно. Един от двамата мъже също е пострадал при катастрофата.

Туристите са подложени на кръвни изследвания, за да установят дали са пили преди инцидента. Те не са в ареста, но докато разследването продължава, нямат право да напускат Италия и да се връщат в Германия. 

Умберто е имал връзка с Грета, която е следвала икономика. Тя е работила като фризьор по време на следването си.

Работата по случая продължава.