32-годишен мъж е бил арестуван, след като намушкал с нож 11-годишно момиче и 34-годишната му майка в центъра на Лондон. Пострадалите са откарани в болница. 

Полицията заявява, че "не търси никой друг" във връзка с нападението и не вярва, че майката и детето ѝ са познавали нападателя си. На този етап няма предположения, че намушкването е свързано с терор.

Властите добавят, че момичето се нуждае от болнично лечение за "сериозни", но не животозастрашаващи наранявания, докато раните на майка й са по-леки.

Служител на магазин, който се притекъл на помощ, разказа пред BBC, че е чул писък и затова скочил върху нападателя. "Чух писък и просто излязох навън и видях, че има човек с нож. В момента, в който го видях, просто се нахвърлих върху него и го хванах за ръката. Повалих го на земята и изритах ножа“, казва 29-годишният мъж.

Той разказва още, че няколко други мъже също са се притекли на помощ и са държали мъжа няколко минути. "Това е ужасно, никога не съм виждал подобно нещо преди. Да направиш това на дете е ужасно", добави мъжът.

Полицейски служители остават на мястото, което е в един от най-оживените туристически квартали на столицата.

Снимка: BBC