Откриха телата и на другите две момичета, които изчезнаха в река Рейн град Дуисбург и за които GlasNews.bg ви съобщи. Припомняме, страшната трагедия в най-голямата река в Германия с български момичета се случи на 16 май, когато беше потвърдена смъртта на едно от тях - 17-годишно момиче. Телата на другите две - на 13 и 14 години, бяха открити едва в неделя.

И трите момичета са от една българска фамилия - от пазарджик. Момичетата влезли в реката, но потънали, след като преминаващ кораб направил по-големи вълни.

Извършено е претърсване на реката с катери и водолазни екипи. 160 души от пожарната, спасителната служба, DLRG и Германския червен кръст са търсели децата. Поискани са подкрепления от Мюлхайм, квартал Везел и пожарната команда на завода в Тисен.

Бил е вдигнат и полицейски хеликоптер. Екипажът открил тяло, плаващо във водата, и насочил спасителната лодка към мястото. Момичето било извадено на брега, лекарите се опитали да го реанимират - напразно. Момичето починало в клиника същата вечер.

Назначена е ДНК експертиза, резултатите от която се очакват в края на седмицата. Местните медии подчертават, че течението на Рейн е много мощно и бързо - скоростта на водата на моменти достига 12 км/ч, а вълните от преминаващите кораби правят плуването опасно дори и за опитни плувци.

Трагедия с български деца в Германия! 17-годишно момиче се удави, още две се издирват СНИМКИ