Гвардеецът Джак Бърнел-Уилямс, който присъства на погребението на кралица Елизабет, беше открит мъртъв в казармата в Хайд Парк. Това съобщи британският таблоид Daily Mail.

Изданието пише, че 18-годишният войник е изиграл ключова роля в процесията, когато ковчегът на Нейно Величество е пренесен от Уестминстърското абатство покрай Бъкингамския дворец до Уелингтънската арка.

Полицията не откри нищо свръхестествено в смъртта на гвардейца и я нарече "неочаквана". Лекарите искаха да върнат момчето към живота, но опитите бяха неуспешни.

кавалерия, британска кавалерия, британска кавалерияцял екран 

Семейството и приятелите на Бърнел-Уилямс бяха възхитени, докато той придружаваше ковчега на кралицата в последното й пътуване, отбелязва Mirror.

В деня на погребението на кралицата семейството на войника с гордост пусна видео от участието на сина им в церемонията. Журналистите отбелязват, че 42-годишната му майка Лора от Бридженд в Южен Уелс е реагирала много емоционално на новината за смъртта на сина си.

„Никога не съм мислила, че ще кажа това, но цялото ни семейство е с разбито сърце от внезапната смърт на нашия прекрасен син Джак Уилямс“, написа жената в социалните мрежи.

Бърнел-Уилямс, снимка на Бърнел-Уилямс, Бърнел-Уилямс почина, Джак Бърнел-Уилямсцял екран

Къде е служил Джак Бърнел-Уилямс?

Редник Бърнел-Уилямс, който е служил в Британската кралска и синя кавалерийска гвардия, е един от новите попълнения на кавалерийския полк.

„В този труден момент ние си спомняме за семейството и приятелите на войника, молим за зачитане на личния им живот“, каза говорител на британската армия.

Бърнел-Уилямс, снимка на Бърнел-Уилямс, Бърнел-Уилямс почина, Джак Бърнел-Уилямсцял екран
Бърнел-Уилямс обичаше конната езда от детството си.
 

Семейството му от Бридженд, Южен Уелс, планира да пусне десетки сини балони на 3 октомври.

Превод: GlasNews