Британският парламент се интересува от следите от кокаин, появили се в сградата, и възнамерява да разследва възможния факт за употреба на наркотици в Уестминстърския дворец. Това каза председателят на Камарата на общините Линдзи Хойл, предаде ТАСС, позовавайки се на журналистите на Times.

По-конкретно следващата седмица комисията на камарата ще обсъди проблема и начините за решаването му. Възможно е броят на служебните кучета да бъде увеличен. Вероятно в сградата ще влязат животни, които могат да откриват наркотици.

Изявлението дойде, след като следи от кокаин бяха открити на 11 от 12 места в Уестминстърския дворец. Освен всичко друго, става дума за тоалетни, които се намират в непосредствена близост до частните кабинети на премиера Борис Джонсън и вътрешния министър Прити Пател.

Няколко източника на "Таймс" поясниха, че редица депутати са употребявали кокаин на частни партита в присъствието на колеги. Според тази версия той е вкаран в парламента от наркодилър, регистриран като помощник на един от бившите парламентаристи, самият той занимавал се с препродажба на кокаин.

Превод: GlasNews

Снимка: UK Parliament / Джесика Тейлър / Reuters