Пиян тираджия бе гонен 20 мили от полицаи, които установили, че шофира под влиянието на алкохол по магистрала М4 в Англия.

Видеозапис от инцидента показва ядосаните униформени, които блъскат с палки по кабинета на ТИР-а, когато най-накрая са спрели нарушителя. Шокиращият запис е споделен в мрежата от полицейското управление на Уилтшир едва сега, но случаят е от 6 май.

54-годишният мъж държал бутилка с уиски на седалката до себе си, и шофирал с висока скорост композицията. Водачът, управляващ 44-тонния камион, е видян и да криволичи опасно между лентите на пътя.

 

Това довело до началото на гонката с полицията. Униформените успели да го спрат единствено чрез използването на лента със шипове, с чиято помощ спукали гумите на тира. Подпийналият Андрю Чампиън обаче отказал да излезе от камиона. Когато успели да го свалят от машината, те установили че в кръвта му алкохолът превишава пет пъти разрешеното количество.

Той е осъден на 14 месеца зад решетките, а книжката му е отнета за цели четири години и седем месеца. Чампиън ще трябва да плати гроба от 156 паунда и е задължен да изкара нов курс за шофьор, когато върне правото си да шофира.

“Не знам как не е блъснал никой. Бях ужасен”, описва ситуацията един от пътните полицаи участвали в ареста на Андрю.

Превод: GlasNews.bg