„Над 3000 са убитите в Мариупол, градът е разрушен на 80%. Харков също е подложен на тежки разрушения. Киев е бомбардиран и са поразени 2 жилищни блока". Това заяви украинският посланик у нас Виталий Москаленко на пресконференция след разговори с представители на ГЕРБ. Москаленко отново призова за затваряне на въздушното пространство над страната му.

„Водим битка с агресора, която заплашва самото съществуване на украинската държава. Всеки ден, всеки час загиват хора, граждани на Украйна. Ще се бием до последна капка кръв. Ще отстояваме човешките идеали и независимостта на нашата държава”, заяви Москаленко. „Сражаваме се успешно по земя. Отбиваме всички атаки. Но небето трябва да бъде затворено, защото преимуществото на агресора е доста сериозно. Това му позволява да бомбардира”, заяви Москаленко, цитиран от Нова телевизия.

Украйна предприе офанзива срещу руските части. Експлозии из Киев СНИМКИ

По думите му жертвите в Мариупол са толкова много, че не знаят къде да ги погребват.

„Копаят ями като братски могили. В Киевска област майка и 10-годишно дете са убити при въздушна атака и са погребани в двора на дома им. Мога да дам стотици хиляди такива примери”, каза Москаленко.

Борисов готов да даде каски и снаряди за Украйна. Поиска край на войната