Партия ГЕРБ и аз самият винаги съм се борил за мир, за добросъседство, за толерантни отношения, но това е докато започне войната. Тази агресия, тази война, заради която милиони хора губят домовете си – ние нямаме право да не бъдем част от световната демократична общественост. Трябва да се приложат всички мерки, за да бъде спряна войната в Украйна, настоя Бойко Борисов на среща с посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко.

Бившият премиер подчерта, че от партията са готови да предложат на управляващите подкрепа по всички въпроси по отношение на бойните действие в Украйна.

Бойко Борисов е новият стар лидер на ГЕРБ НА ЖИВО

Борисов не пропусна да разкритикува и премиера Кирил Петков, когото "не видял да е в Киев", тъй като премиерите на Полша, Чехия и Словения, вчера посетиха украинската столица, за да изразят подкрепата на ЕС в този труден момент за украинците.

"ЕС и НАТО са нашето семейство. А има още по-голямо семейство – световната демократична общественост, която абсолютно осъжда тази война. Искам да знаете, че 59 депутата в парламента ще гласуват "за" в подкрепа на мерките срещу войната. Ние не можем да гледаме бягащи жени, убити деца, разрушени сгради – за каквито и да е претенции. Няма нищо по-голямо от човешкия живот", заяви Борисов.

Посланик Москаленко отбеляза на свой ред, че агресията на Русия "бележи началото на Трета световна война".

Борисов увери, че той и партията му са готови да предоставят военна помощ като бронирани жилетки, каски и снаряди, ако бъде входирано такова предложение в парламента.

Петков на границата: Имаме готовност да посрещаме хората и да ги регистрираме ВИДЕО