Единодушно с 943 гласа „за" ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за лидер на партията. Това се случи на Национално събрание, което се провежда днес. Бившият премиер беше единственият кандидат за поста. За зам.-председатели бяха избрани Даниел Митов и Томислав Дончев.

В събитието участват близо 1100 делегати и гости от всички областни структури на партията в страната, ръководството на ГЕРБ, народни представители, евродепутати, общински съветници, кметове и председатели на общински съвети от формацията. 

1100 делегати преизбират Бойко Борисов за лидер на ГЕРБ

"ГЕРБ е единствената разумна алтернатива за гражданите, ще се върне на пътя на победите", заяви при отчета на Изпълнителната комисия (ИК) Живко Тодоров, член на комисията и кмет на Стара Загора.

"Въпреки това има още много работа, за да докажем, че ГЕРБ е единствената разумна алтернатива за гражданите, за страната", изтъкна Тодоров. "ГЕРБ има не просто председател на партията, а истински лидер, и смятам, че с неговото преизбиране ще бъдем поведени към нова поредна победа на изборите", заяви в доклада кметът на Стара Загора.

"Много въпроси свързани с днешния ден висят със страшна сила пред България. Трябва да поставим още нещо, като задача и то в следващите месеци. Трябва да поставим началото на края на президентската хунта", каза Спас Гърневски на конгреса на ГЕРБ.

"България е на автопилот и се задава Жан Виденов апокалипсис. Отговорността е на тези четири партии, които създадоха това антинародно правителство, неадекватно, което не знае къде се намира", каза Гърневски.

Според него Румен Радев е организирал преврат срещу правителството на Борисов.

ГЕРБ трябва да сформира правителство в сянка! НА ЖИВО