ГЕРБ трябва да сформира правителство в сянка с екипи, които да подготвят антикризисна програма за управление на България и във всеки един момент да имат готовност да предложат управленски решения. Това е ваш дълг, това е също така наш дълг като Европейска народна партия към хората в България. Това заявява в специално видеообръщение Антонио Лопес, генерален секретар на Европейската народна партия (EНП), към делегатите на национално събрание на ГЕРБ.

1100 делегати преизбират Бойко Борисов за лидер на ГЕРБ

"ГЕРБ трябва да работи за ново управление на страната. Мандатоносителят е формация, която явно не желае да се учреди като политическа партия и да носи политическа отговорност. ГЕРБ трябва възстанови стабилността – политическия и междуинституционалния диалог. ГЕРБ трябва да създаде условия за икономическа и социална сигурност на гражданите. ГЕРБ трябва да отстоява геополитическата ориентация на България като страна член на ЕС и НАТО", заяви Лопес. Той посочи, че в момента страната се управлява от "коалиция на омразата". "Всичко е хаотично, без визия, без посока нито пред избирателите, нито пред гражданите", заяви Лопес.

Във видеообръщението се подчертава, че правителствата, водени от Бойко Борисов, са превели България през поредица от кризи и са я извеждали всеки път по-силна. "Твоите правителства пазиха финансовата стабилност, България беше сред страните с най-нисък дълг, направиха се мащабни инвестиции в пътната, железопътната, екологичната инфраструктура", обърна се Лопес към лидера на ГЕРБ.

Гледайте НА ЖИВО отчета на ръководството на ГЕРБ: