Всеки ден на централната гара в Берлин пристигат бежанци от Украйна, често жени с деца. Те са напълно изтощени и спешно се нуждаят от помощ. Федералната полиция предупреждава жените за опасността, която ги очаква в германската столица.

Зловещи предложения за пари

В понеделник около 21:00 часа двама германци се приближили до жени с деца, пътуващи сами на гарата, и им предложили пари. Свидетели обърнали внимание на това на служителите по сигурността, пише bild.de. Служителите са разговаряли с двамата заподозрени - на 50 и 53 години). 50-годишният мъж казал, че просто иска да помогне на бежанките. Всъщност полицията се съмнява, че те са поискали сексуални услуги срещу пари.

Мъж предлага да "се повозим"

Също в понеделник в 18:30 ч. свидетел каза на федералната полиция, че мъж на 55 години специално се е приближил до млади жени, пътуващи сами, и им е предложил транспорт до Хамбург. В момента това лице, известно на полицията, е в списъка за издирвани.

Сигнал за предлагане за жилища

В понеделник около 20:00 часа на ниво +1 на стълбище 13/14, където пристигат бежанците, очевидци видели двама мъже - на 29 и 21 години, които се държат подозрително към бежанки. Германецът и ливанецът казали на полицаите, че чакат свой приятел на гарата, но се оказало, че младежите се опитвали да наемат несъществуващи жилища за пристигащите бежанци.

Превод: GlasNews