Приключи срещата между Сергей Лавров и Дмитро Кулеба в Турция. 

Украинският външен министър посочи, че разговорът не е бил лесен. Изрази обаче готовност за провеждане на нови разговори в същия формат. Кулеба беше категоричен, че Украйна няма да капитулира пред Русия.  Първият дипломат на Русия пък заяви, че е обсъдил хуманитарни въпроси с украинския си колега, включително какво правят войските за защита на цивилното население.

"Ние не планираме да нападаме други страни, не сме нападали и Украйна – в Украйна се създаде ситуация, която създава преки заплахи за Руската федерация", заяви руският външен министър Сергей Лавров пред журналисти.

Песков: САЩ обявиха икономическа война на Русия

По думите му вече има данни, че за този месец е имало планирана офанзива в Донецк и Луганск. „Виждаме колко опасно действат западните ни колеги, включително и ЕС, които, в нарушение на всичките си принципи и т.нар ценности фактически поощряват доставката на смъртоносно оръжие в Украйна“, заяви първият дипломат на Москва.

 Кулеба коментира, че най-големият проблем, пред който е изправена страната му, е положението в обсадения пристанищен град Мариупол, подложен на интензивен обстрел и разрушения от руските сили. Той добави, че няма напредък по прекратяването на огъня и Украйна има две задачи - да организира хуманитарен коридор от Мариупол и да постигне 24-часово примирие.

Западът осъди атаката срещу детска болница в Мариупол