През нощта в украинската столица са чути поне четири взрива на различни места. При един от тях е свален руски самолет, като отломките от него са се ударили в жилищна сграда.

Запалени са от 4 до 9 етажи. Тече спасителна акция. Като се предполага, че има много жертви, заяви Антон Геращенко.

Според кмета на града Виталий Кличко са ранени трима души при атаката. „На мястото работят всички служби за спешна помощ“, написа той в социалните мрежи.

Украинският президент Володимир Зеленски потвърди за ракетните удари срещу Киев. Те са нанесени в 4 часа сутринта.

Втори ден на руската инвазия, бомбардират Киев

Самолетът е бил свален и е паднал на улица в кв. „Дарницки“ в Киев, информира bTV. От рано сутринта в Киев на няколко пъти се чуват сирени, които предупреждават за въздушни удари.

Киев е нападан за последно през 1941 г. от Нацистка Германия, написа външният министър на Украйна Дмитро Кулеба в „Туитър“, след като стана ясно, че градът е бил под обстрел през нощта.

„Ужасни руски ракетни удари по Киев. Последният път, в който столицата ни е нападана по този начин беше през 1941 г. когато Нацистка Германия ни атакува. Украйна победи онова зло, ще победи и това. Да спрем Путин. Да изолираме Русия. Да прекъснем всички връзки. Да изгоним Русия отвсякъде“, написа Кулеба в социалните мрежи.

Пътят за Киев през Новоирпенската магистрала е недостъпен.

Публикуваха кадри от киевското метро - ето как ще пренощуват хората ВИДЕО

Зеленски: Кой е готов да се сражава заедно с нас? Не виждам никого!