23-ма са загинали, а още няколко са ранени след украинско ракетно нападение по Донецк, съобщава РИА Новости.

Ударът е извършен с ракета "Точка-У".  За случая се разпространява информация в канала в Телеграм на местната териториална отбрана. Според проруските сепаратисти техните сили за противовъздушна отбрана са прехванали украинска ракета и после отломки от нея са поразили цивилни хора.

Като първоначално данните сочеха за 20 загинали и девет ранени. По-рано днес е имало и удар по правителствена сграда.

Лидерът на сепаратистката ДНР Денис Пушилин информира, че има данни в ракетата да е имало касетъчен заряд, а властите обявиха, че ще разглеждат удара като акт на тероризъм.

По-рано днес започнаха поредните преговори между Украйна и Русия, които този път се провеждат чрез видеоразговор. Това не попречи на двете страни да си разменят ракетни удари.

Обновена: Украйна отхвърли днес обвиненията на Русия, че е поразила Донецк с ракета. Руското министерство не предостави доказателства за твърденията си, които бяха отхвърлени от украинската страна. Ройтерс не можа да намери потвърждение от независим източник на твърденията на която и да е от страните във връзка с този случай. "Без съмнение става дума за руска ракета или друг снаряд, не си заслужава дори да обсъждаме това", заяви говорителят на украинската армия Леонид Матюхин на брифинг, излъчван по телевизията.

Снаряд порази жилищна сграда в Киев. Има поне един убит, има и ранени