Самолет на Swiss International Airlines излетя за Билбао, Испания, без багаж на борда, съобщи Business Insider.

Говорител на авиокомпанията каза, че недостигът на наземен персонал е причината чантите да бъдат оставени в Цюрих. Пътниците чaкат на лентата за багаж два часа, преди да им кажат, че нещата им не са в самолета. Самолетът пристигна на местоназначението си без нито една регистрирана чанта на борда.

Според запознати полетът е излетял без куфарите на своите 111 пътници, тъй като самолетът е трябвало да лети обратно с други пътници от Билбао до летище Цюрих веднага след като първите слязат.

„Ние дълбоко разбираме разочарованието и гнева на пътниците, особено защото много от тях пътуват за почивка“, казват от компанията.

Според няколко пътници, пилотът, управляващ полета, се е извинил за забавеното излитане, но не е споменавал, че са оставили багажа им в Цюрих, съобщи Blick. Пътниците казват още, че персоналът на испанската авиокомпания Iberia ги е информирал, че самолетът е пристигнал в Билбао без чантите им.

Всичките чанти на пътниците са били транспортирани със самолет до Билбао в понеделник вечерта.

Това не е първият път, когато самолет излита без чантите на пътниците си. През юли два полета на Scoot излетяха от Атина, Гърция, до Сингапур без багаж поради лятната гореща вълна, която можеше да повлияе на работата на двигателите на самолета.