Напредването на руските въоръжени сили към Киев се е забавило, като те са изправени пред логистични предизвикателства, включително недостиг на храна за някои части и изглежда, че Москва преразглежда как да продължи напред към града, информира анонимен американски представител.

“Една от причините защо нещата на север от Киев изглежда са в застой, е, че самите руснаци се прегрупират и премислят и опитват да се адаптират към предизвикателствата, с които се сблъскаха”, добави той.

Има жертви и ранени след атаката над телевизионната кула в Киев

Високопоставен източник от западно разузнаване съобщава, че до момента са били убити или пленени над 5000 руски военни. Украинските сили са унищожили значителен брой руски самолети и танкове и някои системи за противовъздушна отбрана.

Според източника на АП руските сили са засилили използването на артилерия на север от Киев и около източния град Харков и северния град Чернигов, като през последните 48 часа използват по-тежки оръжия, пише novini.bg. Той добави, че руските сили са блокирани в района на Донбас, където са съсредоточени повечето украински сили, които се бият от осем години със силите на подкрепяните от Русия самопровъзгласени републики.

Русия изстреля три вакуумни бомби в Охтирка, 70 военни са убити ВИДЕО+СНИМКИ