Да попаднеш в инцидент или да спечелиш от лотарията е много по-вероятно да ти се случи от това, което се случи на жена от Оснабрюк, Германия. След като й взели проба с тампон за коронавирус, изведнъж потекла бистра течност от носа й. Оказало се мозъчна течност.

Всеки ден в Германия се правят милиони тестове за коронавирус, но този случай е уникален. През януари жената получила нараняване на вътрешната част на черепа си по време на тест за коронавирус. Скоро след манипулацията жената започнала да кърви от носа. След това в продължение на няколко седмици тя периодично отделяла бистра течност от главата си през носа. Всичко това било придружено от главоболие.

В началото на март пациентката е диагностицирана с нараняване на основата на черепа, очевидно причинено от неправилно използване на тампонна пръчка, с която е взета пробата от носа. Едва след 90-минутна операция през април нараняването на основата на черепа е окончателно излекувано.

Професор Конрад Зомер, главен лекар на клиниката за уши, нос и гърло в Marienhospital в Оснабрюк, заяви пред bild.de, че инцидентът е "абсолютно уникален".

В момента жената многократно се подлага на медицински прегледи: „Това ми се случи и аз просто трябва да премина през него“, казва примирено тя.