Истински шок: малката Емилия почина на 29 септември при посещение при зъболекар. Инцидентът е станал в Кронберг, Германия. Кой е отговорен за нейната смърт?

Майката завела дъщеря си на зъболекар, но скоро след това животът й се промени завинаги. 4-годишната Емилия се страхувала от лекари, било отбелязано в нейната карта. Според разследването зъболекарят е решил да инжектира момичето с упойка.

Емилия се събудила за кратко от упойката по време на лечението, след което отново й била поставена инжекция. След това момичето вече не идвало на себе си. 

Замърсен анестетик

Според BILD Емилия е починала от сепсис и упойката е била замърсена: „Използвали са голяма бутилка упойка, която всъщност е одобрена само за възрастни. Малки количества са прилагани на деца." 

Това ли беше начин за спестяване на пари? Твърди се, че бутилката е била използвана от дълго време, така че в нея започнали да се разпространяват бактерии.

Най-малко две други деца са тежко ранени

Според BILD най-малко още две деца са пострадали след посещение в същия стоматологичен кабинет. От прокуратурата говорят за сериозни нарушения. Съобщава се, че лекарят на линейката е извикан твърде късно. Първоначално самият зъболекар се опитал да реанимира детето, но безуспешно.

Прокурор във Франкфурт потвърди: „Разследваме престъпление за убийство по непредпазливост“.

Превод: Glasnews