Дъщерята на принц Андрю, принцеса Беатрис от Йорк, може да поеме задълженията на принцесата на Уелс Кейт Мидълтън. Това съобщава изданието Marca.

Според източници на изданието британският крал Чарлз III е прехвърлил проектите, по които преди това е работила болната от рак Кейт Мидълтън, на своята племенница. Слухове за това се появиха, след като дъщерята на по-малкия брат на краля присъства на събитие, организирано в градината на Бъкингамския дворец. Тя беше там със сестра си принцеса Юджини.

Кралският експерт на изданието Hello! Емели Неш каза, че принцеса Беатрис от Йорк е присъствала на приема в подкрепа на съпруга на Кейт Мидълтън принц Уилям. Според него тя не е поела нейните отговорности.

Най-голямата дъщеря на принц Андрю и Сара Фъргюсън, Беатрис от Йорк, винаги се е отличавала със своята ексцентричност, добро чувство за хумор и стил. Принцесата често се озовава в пресата и тя невинаги говори за нея по добър начин. Медиите обичат да обсъждат нейните тоалети и личен живот, но Беатрис винаги се измъква от трудни ситуации много грациозно и сръчно.

Медиите непрекъснато обсъждат нелепите шапки или тоалети на принцесата, но никога не се фокусираха върху факта, че Беатрис е много щедър и силен човек; животът й с дислексия не прилича на приказка. През цялото това време принцесата беше подкрепена от благотворителната организация за дислексия на Хелън Аркел, чийто патрон сега е Беатрис. Тя подкрепя тези, които са членове на тази фондация с особен ентусиазъм и любов.