Опитът на мигранти да се качат в товарния отсек на камион, е заснет на видео. Случката е станала на пътен участък в Кале, Франция, и е споделена в социалната мрежа ТикТок.

На кадрите се виждат хора, които се възползнат от това, че товарните автомобили чакат на опашка и се придвижват бавно.

Мъжете изкачат на платното и се насочват към една от машините. Един от тях успява да отвори вратата и влиза. Той е последван от други двама.

Друго видео е запечатало и развръзката на историята - действията им са забелязани от тираджията, който се намесва и гони самонастанилите се пътници. В случката се намесва и полицай, който успява да напръска един от тях със спрей.

За момента няма официална информация дали те са били задържани, както и каква е била целта им - да преминат във Великобритания, или просто да окрадат товара на камиона.

Интересното в случая е, че част от коментарите под публикацията показват разбиране към действието на неизвестните мигранти, опитали да се възползват от камиона. Според някои те имат правото да получат по–добър живот във Великобритания.

На другия полюс са хората, според които постъпката им е незаконна, а действията на шофьора и полицая са напълно оправдани.

Видеото е споделено в социалната мрежа миналия петък и за отрицателно време има повече от 180 000 харесвания.

В това време близо 865 мигранти преминаха с малки лодки Ла Манша, за да достигнат Обединеното Кралство. Бройката е рекордна, пише "Дейли мейл".

Това е съпроводено с 25 инцидента, при които се е наложило да бъдат спасявани хора. Френските власти отчитат и два смъртни случая.

През 2021 година повече от 21 000 души са се опитали да прекосят границите на Великобритания, това е двойно повече от бройката им за изминалата 2020-та година.

Превод: GlasNews.bg