Мощен дъб, близо до детска площадка в Аугсбург, Бавария, изведнъж изпукал и се стоварил върху майка и едногодишната й дъщеричка, съобщиха немските медии.

Около 10:45 ч. жена с две деца е била на детска площадка в квартал Оберхаузен. Изведнъж огромният ствол на дървото (80 см в диаметър) затрупал майката с по-малкото й дете. Жената е сериозно ранена, а момиченцето е с опасност за живота.

 

43-годишната Дана Али работи като барман в ресторант до детската площадка: „Веднага изтичах до тях, хванах жената за ръка, успокоих я и я извадих изпод дървото. За съжаление не успях да помогна на дъщеря й. Беше твърде далеч под дървото. Беше ужасно!", казва пред bild.de жената.

 

Все повече хора се притичали на помощ. Жител на квартала сподели: „Бяхме десет, опитахме се да вдигнем тежкото дърво и да освободим момичето. Но не се получи! Всички плакахме. Наистина се надявам бебето да оцелее."

 

След това дошли работници, които се оказали наблизо. Те вдигнали дървото с мотокар - и накрая успели да освободят детето. За щастие 4-годишният брат на момиченцето не е пострадал. Полицията и пожарникарите са отцепили местопроизшествието.

Защо дъбът е паднал, все още не е ясно. Може да е бил повреден от мощната буря в края на юни, по време на която много дървета паднаха в Аугсбург. Полицията започна разследване.