В Алпите бяха открити кости на малко френско момче, изчезнало безследно преди осем месеца. Останките на двегодишния Емил Солей са намерени близо до изолирания семеен дом, откъдето той изчезна през юли миналата година.

Зловещото откритие в събота днес беше описано като ключов пробив в криминално разследване, което затрудни детективите, пише "Дейли Мейл".

В изявление, публикувано от прокурорите в Екс ан Прованс в неделя, се казва, че "генетичният анализ идентифицира" костите като принадлежащи на Емил.

Допълва се, че е в ход и "криминалистичен анализ" и че жандармеристите извършват "допълнителни проучвания" в района, където са открити.

Мястото за търсене е на две мили по права линия от къщата в Верне, селце южно от Гренобъл, където Емил е видян за последно с дядо си - Филип Ведовини, на 58 години.

Оттогава нямаше следа от Емил, следователите отказаха да изключат всякаква теория за трагедията, включително отвличане и убийство.

Емил официално беше под грижите на г-н Ведовини в деня на изчезването му, тъй като родителите му си взеха почивка.

Свидетел видял г-н Ведовини, физиотерапев, да реже дърва пред къщата си по времето, когато се смята, че Емил е изчезнал.

Няма коментар за откриването на костите от семейството на Емил, които били на Великденска литургия, когато това бе разкрито.

Г-н Ведовини е ревностен католик, който се отказа от призванието си да стане монах, за да се ожени за съпругата си Ан Ведовини.

Те отгледали 10 деца, включително майката на Емил, която сега е известна с омъженото си име Мари Солей, след като се омъжи за бащата на Емил, Коломбан Солей,  на 26 години.

Издирването на Емил в провинцията е извършено след изчезването на малкото момче, но то не дава нищо.

Главният прокурор Реми Ейвън, който ръководи съдебното разследване на изчезването на Емил, каза, че се разглеждат всички възможности Емил да е бил убит, отвлечен или замесен в инцидент.

Той потвърди, че домът на родителите на Емил в южния град Ла Буиладис, близо до Марсилия, е бил претърсен през юли, докато домовете на баба и дядо наблизо и в Алпите също са били претърсени.

Превод: GlasNews.bg