Във Великобритания собственикът на 11-годишно куче на име Моли изгуби своя домашен любимец и цели три дни се страхуваше, че кучето може да умре. В крайна сметка той решава да се обади на Drone to Home, благотворителна организация, която използва дронове за намиране на изчезнали животни. 

Очарователният момент, когато изчезнало сляпо куче се събра отново със собственика си благодарение на дрон, беше заснет на видео.

В рамките на два часа след обаждането екипът намери Моли в Тисингтън, Дарбишир, и нейният възхитен собственик дойде да я вземе с кола. Дронът продължи да наблюдава кучето до пристигането на собственика и засне трогателната среща на двойката, пише Metro.

"Не изпитвам често емоции, но този сляп лабрадор предизвика сълзи в очите ми. Толкова съм щастлив за собствениците, че те са щастливи", каза главният изпълнителен директор на Drone на Home Фил Джеймс.

Сляпо куче намери собственика си, дрон намери куче, дрон намери куче, дрон търси животни, изчезнали животни,Цял екран
Два часа след обаждането екипът намери Моли Снимка: Drone to Home/Facebook

Мъжът, който е и главен оператор и треньор на дронове на благотворителната организация, започна мисията си да събира отново собственици и животни през 2019 г. само с един дрон.

„Към днешна дата сме събрали отново 2487 кучета, три понита, ему, скункс и девет крави. Средно получаваме около 40 обаждания и съобщения на ден чрез нашия виртуален кол център, като на обажданията отговарят 11 обучени доброволци. Всички обичаме това, което правим, и имаме най-добрата работа в света“, добави Фил.

Превод: GlasNews